WEB DIZAJN
WEB DIZAJN U SKLADU SA NOVIM SVJETSKIM TRENDOVIMA:
RESPONSIVE DIZAJN PRILAGOĐEN MOBILNIM UREĐAJIMA
Statistike pokazuju znatan porast broja korisnika koji pretražuju internet putem mobilnih uređaja. Ovaj trend će se vrlo verovatno nastaviti i u budućnosti, te se kao odgovor na nove zahtjeve posjetilaca pojavio novi pristup i koncept u dizajnu web sajtova pod nazivom „responsive dizajn” (responzivni ili prilagođavajući dizajn, onaj koji se prilagođava uređaju).
Responsive web dizajn se fokusira na jednostavnost. Zasnovan je na ideji da se napravi samo jedan web sajt koji može da se prikazuje na svim veličinama ekrana bilo da je to mobilni telefon, laptop, tablet.
//www.in-webdizajn.com/wp-content/uploads/2018/02/img_2.jpg

Kvalitetan dizajn web stranice ili brenda su ogledalo vaše firme ili proizvoda.
Sa dobrim dizajnom, šaljete poruku o vašem proizvodu ili usluzi, dok se loš dizajn vremenom gubi i blijedi…
Originalnost, nova ideja, kombinacija boja, fontovi je ono što vas predstavlja u moru projekata (trenutno su 2 milijarde web stranica aktivnih na internetu, podatak 2018 godine).
Dizajn se konstantno mijenja i možemo ga uporediti sa dizajnom automobila, ali i u tom slučaju, dizajn koji je osmišljen dobro “traje kroz vrijeme” je održiv i prepoznatljiv, primjer Old timer automobila.
Položaj menija, logotipa, izbor fontova, sadržaja je jako bitan i zbog tzv. SEO pozicije (optimizacija stranica za pretragu), kao i samog izgleda na svim vrstama preglednika (tzv. Responsive design).
Kod samog izbora boja, fonta I ostalih vizualnih aspekata, dobro bi bilo da se posavjetujete sa dizajnerom. Razlog je jednostavan, jer nakon dugogodišnjeg iskustva, kao i tokom školovanja, dizajner poznaje “filozofiju” boja, fonta, linija, fotografija, itd.

KVALITETNA IZRADA SAJTA - NARUČITE ODMAH
Ukoliko imate potrebu za izradom sajta kvalitetnog i unikatnog dizajna koji će za vas izraditi naši dizajneri, kontaktirajte s nama i naručite Web dizajn putem online formulara.